Новини

Представяме последните новости около компанията, последните продукти и обекти създадени от нас.
 1. Сан Стефано плаза – 9 kWp - 2015-04-01 14:55:52

  Горди сме да се похвалим с поредния ни завършен проект - интегрирана покривна фотоволтаична система на покрива на новострояща се бизнес сграда в центъра на София, с инсталирана мощност 9,5 kWp. Освен, че подпомага енергийната ефективност на обекта, системата допринася и за по-висок клас на самата сграда. Този тип покривни решения са все по-полулярни като имплементацията им на практика е неограничена – подходящи са както за хотели и бизнес центрове, така и за производствени сгради и халета.

 2. Раковска – частен дом – 6,24 kWp - 2015-04-01 15:25:16

  Хибридна система в центъра на София. Фотоволтаичната инсталация с инсталирана мощност 6,24 kWp е проектирана така, че да осигурява както енергийна ефективност, така и автономност чрез система за съхранение. Панелите захранват собственото потребление на къщата, зареждат акумулаторния блок, а при излишък на енергия – може да бъде отдавана в електроразпределителната мрежа. Системата за съхранение - 22,5 kWh е с достатъчен капацитет, за да пoдсигури потреблението в случай на прекъсване на електрозахранването.

 3. Ихтиман – покривна инсталация – 200 kWp - 2015-04-01 16:05:43

  Покривна фотоволтаична система с инсталирана мощност 200 kWp върху склад за строителни материали в Ихтиман. Инсталацията е заложена още на етап проектиране на сградата, като по този начин са съобразени специфичните особености, както на системата, така и на покрива. Излишната електроенергия се отдава в електроразпределителната мрежа

 4. Електротранспорт – 6 kWp - 2015-04-01 16:09:04

  Пилотен проект фотоволтаична система, инсталирана на депо на градския транспорт. Тази система имплементира концепцията на така наречените „умни градове“, при която все повече от необходимата за обществени услуги енергия ще се набавя от възобновяеми енергийни източници. Особеното е, че няма инвертор, а енергията от панелите захранва директно постоянно-токовата мрежа на градския транспорт.

 5. Хотел Роял – 12 kWp - 2015-04-21 12:01:32

  Поредната изградена от нас система върху покрива на Хотел Роял на брега на Охридското езеро. Системата допринася за енергийната ефективност на сградата като във всеки един момент собственика може да провери какво е производството и каква част се набавя или отдава в електроразпределителната мрежата. Производстово от системата покрива по-голямата част от потреблението през деня като по този начин значително намалява разходите за електроенергия

 6. Росоман - 0,92 kWp - резервно захранване - 2015-05-05 13:30:31

  Системата е проектирана така, че да бъде резервно захранване в случай на прекъсване на мрежата. Акумулаторният блок е 22 kWh и е достатъчен да поддържа основното потребление във вилата. Тъй като не се използва през цялото време, инсталираните 4 панела на покрива са достатъчни. Допълнително, акумулаторния блок се зарежда от мрежата в случай, че няма достатъчно слънце, така че винаги да е зареден и в режим на готовност, ако се наложи. Особено подходящо за села и вили с отдалечени райни с проблематично напрежение от мрежата.

 7. Ново Село, Македония, 50 kWp - 2015-05-15 14:58:52

  Наземна фотоволтаична система с инсталирана мощност от 50 kWp. Системата отдава произведената електроенергия в електроразпределителната мрежа по преференциална цена за срок от 20 г. Соларпро Холдинг беше ангажирано както с пълното проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на системата. Използвани са поликристални фотоволтаични модули Risen Energy и инвертори на Dihel Controls. Също така е имплементирана мълниезащита с активно - йонизиращо / изпреварващо противодействие.

 8. Гурмазово - 7 kWp - 2015-06-29 15:29:41

  Фотоволтааична система в софийското село Гурмазово с инсталирана мощност 7 kWp. Вместо на покрива, конструкцията е направена като навес в самия двор на къщата. Този тип конструкция е изключително удобен, тъй като позволява пространството под панелите да бъде използвано като склад или за почивка на сянка. Системата е за собствено потребление без акумулаторен блок, а излишната електроенергия ще бъде отдавана в електропреносната мрежа

 9. Серията Power Duck - 2015-07-14 12:54:30

  Най-новата серия продукти на Соларпро Холдинг – Power Duck беше показана на състезание към Българска Федерация по Конен Спорт, което се проведе на 11.07.2015 в с. Бачево, Разлог. Серията сe състои от 4 модела системи, предвидени за автономно захранване. Особеното при тях е, че акумулаторния блок, таблото и конструкцията са предварително окомплектовани, така, че инсталацията да се извършва от самите клиенти, дори да нямат техническо образование. Конструкцията е проектирана така, че да се поставя лесно на земя с утежняване, без да се налага вкопаване. Изходната мощност на двата модела е съответно 1.6 kW или 3.2 kW, като всяка има по 2 разновидности на акумулаторния блок. На състезанието по конна езда, системата предоставяше захранване за различни електроуреди, включително и компютъра на съдийската комисия.

 10. Новото бъдеще на елекетроенергията - 2015-07-20 13:13:40

  Бумът на пазара на възобновяема енергия вече се случва. Трилиони долари ще бъдат инвестирани в сектора през следващите 25 години, което дълбоко ще промени начина, по който хората получават електричеството си. Това сочи нова прогноза на Bloomberg New Energy Finance (BNEF) за световния енергиен пазар до 2040 г. Според BNEF съществуват шест големи фактора, които ще се отразят на енергийните пазари през следващите 25 години. Цената на слънчевата енергия продължава да пада Четете повече на http://www.investor.bg/novini/261/a/novoto-bydeshte-na-elektroenergiiata-197344/

 11. Параклис Св. Мина - Костенец - 2015-08-11 16:50:58

  Система за автономно захранване, която служи за осветленiе на параклис. Обектът се намира на пътя преди с. Костенец и на практика няма връзка с ел. разпределителната мрежа. Системата се състои от 1 панел и 3 LED прожектора, които имат на разположение акумулаторен блок от 1,8 kWh, което е достатъчен резерв, дори да няма слънце няколко дни. Това е поредното доказателство, че автономното захранване не е проблем, независимо от локацията.

 12. Система за собствено потребление - навес - 2015-11-02 10:25:38

  Поредният ни завършен проект - автономна соларна система за собствено потребление. Опорната конструкция е специално изграден за целта навес, пространството под който може да се използва за отдих през слънчевите месеци. Потреблението черпи директно енергията от панелите, излишъка се съхранява в батерии, а когато техния капацитет се запълни, допълнителната енергия може да се отдава мрежата. За разлика от обикновените автономни системи, в случая е възможно едновременното ползване на всички налични източници, в случай на недостиг - слънце, батерии и мрежа, като на практика те само се допълват. Приоритетът на реда на включване се задава предварително.

 13. Противопожарни кули - Софииска Област - 2015-11-02 15:08:51

  Изграждане на автономно захранване за камери, които ще се използват за видео и термално наблюдение на горски райони. В началния стадии на проекта общо 4 кули ще бъдат монтиране на територията на София Област. Кулите са част от национална програма за борба с горските пожари. Всяка кула има инсталирана мощност от 2 kWp фотоволтаични панели, както и система за съхранение на електроенергията.

 14. Система към Институт по Електрохимия - 2016-03-31 16:20:21

  Фотоволтаична система, инсталирана от екипа ни, в полза на науката. Системата се намира на покрива на Институт по Електрохимия и Енергийни Системи към Българската Академия на Науките. Тя ще се използва за тестове на различни системи за съхранение на енергия, инициатива, в която екипа на Соларпро сме горди, че участваме.