Често задавани въпроси

Тук ще намерите отговорите на Вашите въпроси.
 1. За какво служат фотоволтаичните системи ?

  Покривните фотоволтаични системи произвеждат електрическа енергия, която клиентът потребява с цел енергийна ефективност или захранване на места без електрификация.

 2. Какъв тип система да избера ?

  Използвайте контактната форма, за да се свържете с нас като предварително попълните бланката с въпроси, което ще помогне на специалистите ни да Ви насочат към подходящата за Вас система или просто се обадете на посочените телефони.

 3. От какво се състои мрежовата система ?

  Основните компоненти на една мрежова система са фотоволтаични панели, мрежови инвертор и конструкция.

 4. Какъв е принципа на работа на мрежова система?

  През деня консумирате произведената от системата електроенергия, а недостига се компенсира от електроразпределителната мрежа. Има възможност да отдавате излишната електроенергия, в случай, че има такава.

 5. От какво се състои хибридната система?

  Основните компоненти на една мрежова система са фотоволтаични панели, хибриден инвертор, система за съхранение и конструкция.

 6. Какъв е принципа на работа на хибридната система?

  При хибридната система Вие разполагате с допълнителна система за съхранение, с която съхранявате излишната енергия. Когато капацитетът е запълнен, имате възможност да отдавате електроенергия в електроразпределителната мрежа. При недостиг, черпите енергия обратно от мрежата.

 7. От какво се състои автономната система ?

  Автономната система се състои от фотоволтаични панели, автономен инвертор, система за съхранение и конструкция. Има възможност за допълнително свързване на дизелов генератор.

 8. Какъв е принципа на работа на автономната система ?

  Автономните системи са предвидени изцяло за места без достъп до електрозахранване. Както и хибридните системи, те разполагат със система за съхранение, на която се разчита вечерно време или при недостатъчно слънцегреене. Инверторът има и AC вход, към който може да се включи дизелов генератор за допълнително подсигуряване.

 9. Как да закупя отделен компонент ?

  Посетете он-лайн магазина и се регистрирайте. След това сложете в количката избрания продукт и заплатете с карта. При необходимост от консултация, моля не колебайте да се свържете с нас.

 10. Как да закупя със соларна система ?

  Моля, използвайте он-лайн магазина ни за поръчка на различни компоненти и дори на цяла система.

  Тези от Вас, които предпочитат да се доверят на нашите специалисти, могат да се консултират с тях чрез посочената контактна форма, като попълнят качената бланка или просто се обадят по телефона.

 11. Мога ли да закупя система на изплащане ?

  Юридическите лица имат възможността да придобият фотоволтаична система на изплащане като месечните вноски се формират на база на произведената от системата енергия по предварително договорени цени, като по този начин клиентът реализира месечно спестявания спрямо текущите си разходи.
  Разберете повече на Финансиране..

 12. Необходимо ли е да имам разрешително за фотоволтаична система ?

  Нашият екип с радост ще Ви съдейства, в случай, че е необходимо разрешително според конкретния проект.

 13. Трябва ли ми разрешение от ЕРП ?

  Договор с ЕРП за мрежови и хибридни системи е необходим единствено, ако желаете да продавате излишната електроенергия. В случай, че системата е изцяло за собствена консумация, режимът е просто уведомителен.

 14. Как се инсталира подобна система?

  Инсталацията е изцяло грижа на нашия екип. Монтажът на подобрен системи отнема няколко дни за домашни системи. При по-големи системи за предприятия срока на монтаж зависи от спецификата на системата. Панелите се полагат върху носеща конструкция, като обикновено тя се закрепва към керемидите на покрива, след което те се свързват към инвертора и главното разпределително табло.